Fa dies vam fer aquests 3 experiments amb ous.
1.- EQUILIBRAR UN OU SOBRE LA TAULA
2.- OU EN VINAGRE
3.- L'OU SURARÀ O NO?
Materials necessaris: un ou, un got d'aigua, sal, una cullereta.
1.- Omple un got fins a la seva tercera part, posa-hi tres cullaradetes de sal i barreja. Afegeix més sal fins que no es dissolgui més ( la sal queda dipositada al fons del got).
2.- Col·loca amb suavitat l'ou dins del got.
3.- Inclinant el got, deixa caure suaument aigua sobre l'ou fins a omplir el got.
L'EXPLICACIÓ
Quan se submergeix un ou en l'aigua, desplaça el volum d'un ou d'aigua al voltant d'ell. L'aigua salada és més densa que la dolça, la qual cosa vol dir que un ou d'aigua salada és més pesat que un ou d'aigua dolça. El procediment mostra que un ou de gallina és més pesat que un d'aigua dolça, però menys pesat que un ou d'aigua salada. L'aigua salada és més densa que l'ou i l'empeny cap amunt, cap a l'aigua dolça.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada